Första veckorna med hemstäd i Stockholm

Förra gången vi hördes berättade att jag gjort min första vecka inom hemstäd i Stockholm. Det nämndes mest i förbifarten och jag tänkte att jag nog kunde lämna ämnet därhän. Jag menar; hur många tycker egentligen att det är intressant att höra om att jag nu arbetar med hemstäd i Stockholm? Ingenting emot själva tjänsten förstås, jag är bara inte särskilt van vid att snacka jobb här.

Men oj så stort intresse ni visat för detta. Det tycks finnas ett betydligt större engagemang kring mig – och vad jag faktiskt ägnar mina dagar åt – än jag först hade kunnat tro. Jag tänkte därför att jag skulle tillägna hela detta inlägg åt hemstäd i Stockholm. En summering av min första tid på jobbet, helt enkelt.

Vi kan börja med det som är allra enklast att fokusera på. Mycket stor del av jobbet inom hemstäd är, som namnet antyder, att besöka folk i Stockholm. Detta är en aspekt jag uppskattar mycket, vilket förstås är en himla tur. Jag besöker ett antal olika hushåll i Stockholm på en dag och hemstädet kan de ganska olika ut. Det finns de som har särskilda önskemål kring städning och de som har mer generiska upplägg för mitt jobb. Den gemensamma nämnaren för dessa jobb är att jag uppskattar att utföra alla. Eller, kanske är det just variationen i uppdragen som jag uppskattar. Jag är inte övertygad om att jag skulle tycka lika mycket om att städa skolor. Det känns… stressigt.

Så, ur kundaspekten så är hemstäd i Stockholm något som passar mig som handen i handsken. Nästan bättre, egentligen. Vidare vill jag slå ett slag för företaget jag arbetar på. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig på förhand eftersom jag hade ganska lite info. Det var ett företag i Stockholm som levererade hemstäd bland ett antal andra tjänster. Så var det med det. Men det visade sig att detta verkligen tycks vara en arbetsgivare som bryr sig om sina anställda. Det uppskattas mycket stort av mig.

Imorgon ska jag kliva på min tredje vecka i Stockholm och också tredje vecka av hemstäd. Det känns kul. Jag är taggad och jag lovar att jag ska ge en liten återkoppling snart igen. Kanske när jag arbetat två månader. Då får vi se om jag fortsatt är förtjust.

Relaterat inlägg